Slideshow
Organogram

BrainStudio

Organisatie

BrainStudio is de grondlegger in Nederland van Brain Trainingen. Sinds 1992 biedt BrainStudio een concept aan dat mensen leert om sneller en beter informatie te verwerken door het toepassen van technieken gebaseerd op de werking van het brein.

Het mission statement van BrainStudio luidt dan ook:

‘To enable individuals and organizations throughout the world to boost brain performance.’

Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een bedrijf dat in vele landen in de wereld (18 landen in Europa, Australië, Afrika, het Midden Oosten, het Verre Oosten, Rusland, Zuid-Amerika en de USA) actief is. Het concept wordt  in 9 verschillende talen aangeboden: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Russisch, Spaans, Italiaans, Portugees en Turks.

BrainStudio heeft een uniek totaal concept ontwikkeld dat organisaties helpt de productiviteit van medewerkers te verhogen en hen leert om te gaan met ‘information overload’.

BrainStudio pleit ervoor om gebruik te maken van een totaaloplossing in plaats van het ad-hoc volgen van een training. Doel is een verandering te realiseren in het opnemen, vastleggen en kunnen reproduceren van informatie. Hiertoe vormt de implementatie van het totaalconcept de basis.


De board van BrainStudio bestaat uit Jan-Willem van den Brandhof (Owner & Founder) en Yvonne van den Brandhof (Co-owner & Business Operations).


Jan-Willem van den Brandhof (Owner & Founder)

Hoe kunnen we ons brein beter gebruiken?
Dat is een van de kernpunten die  Jan-Willem van den Brandhof al ruim 25 jaar bezighoudt en ertoe leidde dat hij in 1992 BrainStudio oprichtte. Hij is geboeid door de vraag hoe mensen werken binnen bedrijven en hoe ze omgaan met de grote hoeveelheid informatie en de ontwikkelingen bij kunnen houden. Mensen bezitten talrijke capaciteiten en talenten, maar laten ze vaak onbenut. “Dat is zonde; ik wil mensen leren om het brein beter te benutten,” aldus van den Brandhof. Op basis van zijn ervaringen van de afgelopen jaren ontwikkelde hij een totaal Brain Performance System en schreef een aantal bestsellers over dit onderwerp zoals het boek 'Gebruik je Hersens', 'Leer als een Speer', 'Lees!' en het 'LifeBook'.Het is zijn levensmissie om met een team van professionele Brain Trainers breinvriendelijke technieken over te dragen. Met als resultaat dat organisaties productiever zijn en mensen beter kunnen overleven in het informatietijdperk en meer rust in hun hoofd kunnen creëren.Yvonne van den Brandhof (Co-Owner & Business Operations)

Yvonne van den Brandhof is mede-eigenaar en mede verantwoordelijk voor de productontwikkeling van het BrainStudio Concept. Zij draagt zorg voor de algemene bedrijfsvoering van de diverse bv's.
Vanaf 2005 is ze ook verantwoordelijk voor de uitgeverij BrainWare waar onder andere de eigen boeken 'Gebruik je Hersens', 'Leer als een speer', 'KOOK!', 'The Business Brain Book' en 'Learning in the Fast Lane' worden uitgegeven. BrainWare is tevens de ‘Webshop for your Brain’ waar producten te koop zijn die het gebruik van breintechnieken ondersteunen.